Jótékonysági estet szervezett az Életreváltó Alapítvány

Fotó: Gyulai Hírlap - Tóth Péter

Ami a korrajzból kimarad címmel rendezett jótékonysági estet az Életreváltó Alapítvány szeptember 12-én a gyulai Zeneműhelyben.

Jalekné Rózsavölgyi Katalin, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a 2020-ban létrehozott szervezet a Békés Vármegyei Központi Kórház addiktológiai rehabilitációs osztályán kezelt betegek ellátásának komplexebbé tételéért dolgozik, emellett szerepük van az utógondozásban is.

Kiemelte: a jótékonysági rendezvényre olyan határterületi szakmák képviselőit hívták meg, akik kapcsolatba kerülhetnek szenvedélybetegekkel. Igyekeznek támogatni a prevenciót, és törekednek arra, hogy érzékenyítsék a szakembereket.

Mint mondta, az estre meghívták Takács Árpád főispánt, Sipaki Ferencet, a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát, Telekné Furák Mónikát, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetőjét, Vincze Gábort, a Gál Ferenc Egyetem dékánját, valamint pszichiátereket és egyéb szakmák képviselőit.

A rendezvényt Mészáros Magdolna, a gyulai Pándy Kálmán-tagkórház ápolási igazgatója nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta: óriási figyelmet kellene fordítani a prevencióra, ugyanúgy, mint más betegségek esetében.

Hozzátette: 400 ezer olyan gyermek él ma Magyarországon, akinek az egyik vagy mindkét szülője alkoholista, a statisztikai adatok szerint pedig ezeknek a gyerekeknek az egyharmada szenvedélybeteggé válik.

A megjelenteket Jalekné Rózsavölgyi Katalin is köszöntötte, majd az addiktológiai rehabilitációs osztályon kezelt betegek adtak elő egy színdarabot, és kötetlen szakmai beszélgetésre invitálták a jelenlévőket.

Bővebben: Gyulai Hírlap – 2023.09.13.

További bejegyzések