Vicellár Réka - Kuratóriumi tag

Komplex művészeti és meseterapeuta

Mióta az eszemet tudom, olyan hivatást szerettem volna, amely az emberekkel kapcsolatos.
A gimnázium elvégzése után tanítói diplomát szereztem. Az oktatásban csupán egy tanévet voltam. 2002. november 11-e óta dolgozom a BMKK Pándy Kálmán Kórház Addiktológia Rehabilitáció Osztályon. Gyógyfoglalkoztató asszisztensként kezdtem. 2016-ban Komplex művészeti és meseterapeuta diplomát szereztem.
Mindig a pozitív szemlélet, a probléma feladatként való kezelése és megoldása vitt előre az életemben. Úgy érzem, az addiktológiai betegekkel való munka az, amire mindig is vágytam. A több mint 18 éves szakmai tapasztalatom alatt sok sorssal, élethelyzettel, problémával találkoztam, melyek által magam is fejlődtem. Szeretek olyan módszereket, technikákat mutatni, tanítani nekik, amellyel a saját életüket, problémáikat könnyebben tudják kezelni, megoldani. A társadalom sokszor kirekeszti a függő embereket. A munkám során szeretném megláttatni velük, hogy ők is értékesek. Fontos számomra, hogy kellő empátiával forduljak feléjük, hiszen a bizalmukba fogadnak és segítséget várnak tőlem.
Az Életreváltó Alapítvány létrejöttével és működésével, még több lehetőségünk lesz a betegeink segítésére.
Hiszen: “Mindannyian egyszárnyú angyalok vagyunk. Csak akkor tudunk repülni, ha átöleljük egymást.” (Luciano de Crescenzo)